La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Alternativa la suferinta

  Distribuiţi
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Alternativa la suferinta

  Mesaj Scris de thats_life la data de Vin Oct 12, 2012 5:27 am

  In primul rand, trebuie sa intelegem ca nu vom fi niciodata capabili sa ne umplem in mod egoist, ci doar prin daruire pentru ca nu exista restrictie in daruire, ci doar in primire. Deci Cum putem dori sa primim astfel incat primirea in sine sa ne faca sa intelegem ca merita sa daruim?  Ne putem dezvolta in aceasta directie prin lovituri: De fiecare data cand doresc sa primesc ceva, primesc din ce in ce mai multe lovituri, pana cand in final ajung la concluzia ca este mai bine sa nu doresc sa primesc in mod egoist. Atunci imi voi ura dorinta de a primi, si nu voi mai sti ce sa fac cu ea. „Deci, as putea sa ma bucur de daruire?”

  Si in acest fel defectele ma aduc intr-un punct in care cer dorinta de a darui, pentru puterea de a darui, puterea de a ma conecta a altii. Aceasta este calea suferintei si ascetismului despre care se spune:”Mananca paine cu apa cu moderatie si dormi pe pamant.” In trecut oamenii acceptau asta si astfel avansau spre daruire.


  La fel este si astazi, daca oamenii nu accepta intelepciunea si explicatiile despre dezvoltarea lumii, vor avansa si ei in acelasi fel. Vor dori din ce in ce mai mult, insa vor obtine din ce in ce mai putin, si astfel prin suferinta, oamenii vor incepe sa simta ca merita sa fie impreuna, sa isi daruiasca unii altora, sa se conecteze, sa isi restrictioneze ego-urile si chiar sa le elimine.


  Noi vedem ca in timp de rezboi, atunci cand problemele se abat asupra tuturor, oameni incep sa se conecteze. Chiar si animalele nu se mai sperie unele de altele atunci cand este un foc in padure sau un cutremur si scapa impreuna de primejdie. Problema comuna le uneste pentru ca frica de moarte este mai mare decat foamea. In mod clar, nu devin „drepte”, insa dorinta de a-si satisface foamea este data de-o parte de o mai mare dorinta de a supravietui.
  Si noi suntem la fel. Desigur, noi putem avansa catre corectie prin suferinta. Aceasta ne va obliga sa aspiram catre daruire si sa ne distrugem ego-ul, sursa intregului rau din aceasta lume. Insa aceasta este o cale lunga si grea.


  De aceea s-a dat ca alternativa- calea Bibliei.
  De ce? De ce avem nevoie de aceasta cale?
  Pentru ca sa nu ajungem la liberul arbitru prin suferinta.


  Noi doar fugim de ea, ca animalele.
  Eliberati de disperare, suntem gata sa daruim, insa doar pentru ca ne simtim rau cand primim. Noi nu alegem daruirea prin libera alegere, ci ca rezultat al suferintelor noastre de vreme ce nu avem alta posibilitate. Acesta este gradul de bestie, nu de om.


  Pentru a ajunge la nivelul uman, avem nevoie de doua forte: forta daruirii si forta primirii, cu liberul arbitru la mijloc.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Alternativa la suferinta

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Ian 29, 2013 4:18 am

  Suferinţa - este forţa care presează, împinge iar plăcerea - forţa care atrage.  Creatorul se află în repaos absolut. Tot astfel suntem şi noi, creaţiile Lui, atraşi spre starea de odihnă. Ne zbatem să ne realizăm dorinţele, iar apoi ne relaxăm în urma efortului depus. Creatorul a emanat 2 forţe, menite să contribuie la înălţarea noastră spirituală: o forţă care împinge, presează - sub forma suferinţei, şi o forţă de atractie - sub forma plăcerii. Numai împreună, aceste două forţe reuşesc să ne mişte , să ne oblige să
  progresăm. Omul să nu i se plangă Creatorului pentru faptul că a fost creat leneş! Lenevia işi are meritul ei, nepermiţand cheltuirea de energii, degeaba,
  pentru mulţumirea oricărei dorinţe nevaloroase. Lenea face pe om să cantărească bine la fiecare pas, în ce măsură are de caştigat - plăcerea raportată la
  cantitatea de efort depus.


  Nici din faţa suferinţelor nu evadează omul în mod automat, ci mai întai le cercetează înţelesul, încercand să tragă concluziile şi învăţămintele lor la maximum. Ele îl fac să acţioneze, efectuand mişcările atat de greu de executat pentru el.


  Prin felul său, omul ar dori să obtina pe deplin realizarea egoismului său, în orice situaţie pe care o trăieşte.Societatea cu legile şi regulile ei, îl împiedică sa-şi exprime cu totul egoul său, reducand la minimum potenţialul său destructiv.


  Măsura în care omul suferă de nerealizarea unor dorinţe este o funcţie a intensităţii dorinţelor respective.

   Acum este: Mar Dec 11, 2018 1:26 am