La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Perceptia realitatii !

  Distribuiţi
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Vin Aug 10, 2012 12:21 am

  Pentru o percepţie corectă trebuie să ne limităm cu trei graniţe:
  1. Sunt patru categorii ale Percepţiei:


  a) Materie;
  b) Formă în Materie;
  c) Formă Abstractă şi
  d) Esenţa.


  Noi le percepem doar pe primele două.  2. Toată percepţia mea stă în sufletul meu. Sufletul meu este lumea mea şi lumea din afara mea este atât de abstractă încât nici măcar nu pot spune cu siguranţă dacă există sau nu.  3. Ceea ce percep este doar al meu; nu pot transmite aceasta nimănui altcuiva. Pot spune altora despre experienţa mea, dar când şi ei vor experimenta, o vor face, cu siguranţă, în propriul lor mod.  Când percep ceva, măsor şi determin ce este în concordanţă cu calităţile uneltelor de măsură cu care sunt dotat. Dacă instrumentele mele sunt defecte, tot aşa va fi şi măsurătoarea mea; de aceea, tabloul pe care mi-l imaginez despre lume va fi distorsionat şi incomplet.  În prezent, măsurăm lumea cu cele cinci simţuri, dar avem nevoie de un al şaselea simţ pentru a măsura corect. De aceea, suntem capabili încă să ne descurcăm în lumea noastră în mod productiv şi având bucuria a tot ce este.  De fapt, al şaselea simţ nu este un simţ fizic, ci o intenţie. Se raporteză la modul în care ne folosim propriile dorinţe. Dacă le folosim cu intenţia de a da, în loc de a primi, însemnând că le folosim altruist şi nu egoist, vom percepe o întreagă lume nouă. De aceea, noua intenţie se numeşte „al şaselea simţ”.  Plasând intenţia altruistă peste dorinţele noastre, le face pe acestea similare cu cele ale Creatorului. Această similaritate este numită „echivalenţa formei” cu Creatorul. Având aceasta, posesorul este recompensat cu aceeaşi percepţie şi cunoaştere ca şi acelea ale Creatorului. De aceea, doar cu al şaselea simţ (intenţiade dăruire) este posibil să cunoaştem, cu adevărat, cum să ne conducem prin această lume.  Când o nouă dorinţă vine, de fapt aceasta nu este nouă. Este o dorinţă care a fost deja în noi, a cărei memorie a fost înregistrată în banca de date a sufletelor noastre . Lanţul de inregistrari,memorii, ne conduce direct în vârful scării – Gândul Creaţiei – şi cu cât mai repede urcăm, cu atât mai repede şi mai plăcut ne vom împlini destinul.

  ....................
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mier Aug 22, 2012 9:50 pm

  Tot ceea ce simte omul, simte prin intermediul celor cinci simturi.

  Imaginea intreaga este receptata de creierul nostru cu ajutorul celor cinci simturi, este analizata si procesata de catre creierul nostru, comparativ cu imaginile deja cunoscute si este transmisa constientei noastre ca o imagine asupra lumii inconjuratoare si a noua insine.  Ceea ce omul percepe ca fiind corpul sau, sau lumea inconjuratoare este rezultat al senzatiilor primite prin cele cinci simturi.


  Nici corpul si nici lumea din jurul nostru nu exista de la sine – ele sunt doar rezultanta a imaginilor create de perceptiile simturilor noastre.

  Acesta sunt eu, care ma simt solid si de o anumita dimensiune, deoarece simturile mele ma prezinta in acest mod de a fi.  Daca nu am fi avut simturi deloc, nu ne-am fi simtit pe noi insine. Daca am fi avut simturi diferite de ceea ce avem acum, din punct de vedere cantitativ si calitativ, ne-am fi perceput altfel, pe noi si lumea inconjuratoare, potrivit senzatiilor furnizate de aceste, alte simturi.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Aug 25, 2012 10:27 pm

  Sistemul de percepţii al omului este pe deplin subiectiv. Percepţia realităţii depinde total de situaţia sentimentală, fiziologică şi spirituală a sa. În lumea spirituală, prezentul omului este determinat de poziţia sa pe scara spirituală, şi ceea ce percepe, reprezintă însăşi realitatea. Chiar şi în lumea aceasta, sesizarea prezentului reprezintă lumea noastră. Lumea viitoare este cea pe care o vom sesiza în clipa următoare.

  Timpul nu există cu adevărat ci este o succesiune a snzaţiilor, a sentimentelor.

  Omul care acceptă realitatea „deasupra raţiunii”, trăieşte de fapt în viitor, deci pe o gradaţie superioară lui.De exemplu, un om de afaceri, este mereu preocupat de viitorul caştig, calculand din timp modul în care trebuie să acţioneze pentru a nu fi în pierdere sau pentru a-şi mări caştigul care poate consta în bani, putere, cinste sau odihnă şi linişte.

  Cei care sunt pe drumul dezvoltării spirituale, se opresc din vreme în vreme să-şi supravegheze realizările, să-şi analizeze sensul existenţei. Cu cat este mai profund spiritualmente, cu atat mai frecvent se opreşte, chiar şi în fiecare moment, pentru a-şi face darea de seamă, în aceste probleme esenţiale. Oamenii care sunt departe de această expediţie spirituală, aleargă mereu înainte fără oprire, după bagatelele acestei lumi. În lumea noastră, care ne orbeşte, corpul are tendinţa de a ignora aceste chestiuni, care l-ar putea tulbura, oprindu-l din maraton, şi lăsandu-l fără răspunsuri. Chiar şi în rarele momente de sinceritate, cand omul se intreaba pentru cine oare trudeşte, răspunsul ar putea să-l cutremure, lăsandu-l fără teren sub picioare. Oare să fi muncit atat numai pentru corp!?

  Acest răspuns nu poate fi acceptat de corp, de aceea nu corpul pune această întrebare, ea rămanand de obicei fără răspuns.Însă OBIECTUL spiritual , adevărul intim, continuă să cerceteze care ar fi caştigul realizat de suflet? Aceste întrebări au scopul de a stimula pe om să-şi continue drumul pe ruta corijării sale cu răsplata Eternităţii care este inclusă automat.

  Dar atunci cu ce scop oare ne lasă Creatorul să trăim în minciună, să credem în meschinăria acestei vieţi, orbeşte? Pur şi simplu pentru că vasul spiritual este edificat printr-un proces îndelungat, fiind foarte complicat şi complex.

  Nevoia de a experimenta pană la capăt şi în toate nuanţele posibile, toate plăcerile care există, pană la ultima picătură, este un proces inseparabil de cel al creerii Vasului Spiritual. Acesta este procesul achiziţionării experienţei care decurge de-a lungul tuturor reîncarnărilor omului în lumea aceasta. Informţiile sunt acumulate în suflet printr-un proces misterios, dar este revelat la momentul potrivit. Întrucat omul a fost creat esenţial ca „dorinţa de a se delecta” sau , Creatorul l-a înzestrat cu o viaţă neadevărată, efemeră, doar pană la regăsirea ei, prin maturizarea spirituală, cand va fi pregătit să edifice vasul spiritual.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Oct 06, 2012 8:14 pm

  În lumea noastră, suntem în contact cu corpuri fizice şi ni se pare că avem liberă alegere, independenţă şi că cerem şi primim răspunsuri . Dar, după aceea, descoperim că am stat pur şi simplu în faţa unei oglinzi şi nu au existat alţii. Atributele mele îmi par a fi ca umanitatea, ca o lume mare în jurul meu cu care eu acum lucrez.

  Prin urmare, avem nevoie să înţelegem că ceea ce facem pentru alţii, facem pentru noi. Nu vine doar înapoi la tine în mod circular, ci acţionezi direct împotriva ta. Tot ceea ce vezi in jurul tău sunt calitățile tale interne extinse spre exterior.

  Şi aceasta este singura oportunitate de a te descoperi treptat pe tine însuți. Deoarece, dacă am fi descoperit în noi acea aceeaşi dorinţă cu care Creatorul ne-a creat, ne-am fi blocat permanent în cadrul acesteia, atunci nu am fi încercat s-o examinăm, ci am fi înţeles-o ca pe un lucru bun, şi ne-am fi gândit doar la cum s-o umplem. Ne-am fi îngrijit de ea ca o mama iubitoare, care nu se îngrijorează de nimic altceva, decât ca copilul ei să fie gras şi sănătos. Ea nu-i critică atributele sale personale.

  Astfel, suntem în această realitate specială. Se spune, “O persoană este o lume mică”, şi tot ceea ce este în interior, ea vede în exterior. Toată lumea care te înconjoară esti tu însuți invers proporţional, ca și cum te-ai vărsa. Şi acum, din moment ce vezi tot ce există ca și cum ar fi în afara ta şi te raportezi la asta in mod egoist, poți încerca, cu toate atributele tale egoiste, să obții iubirea.

  Rezultatul este că totul a fost creat doar în scopul corectării sale. Dacă toate aceste atribute ar rămâne în tine, nu ai fi capabil să le descoperi şi să le corectezi.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Lun Oct 08, 2012 8:28 am

  Omul simte dorintele care apar in el, iarin functie de ele percepe realitatea, o simte si traieste in ea. Perceptia lumii depinde de datele informationale revelate in persoana si de aceea oamenii nu se inteleg unii pe altii. Intr-adevar, fiecare persoana simte, vede, percepe si interpreteaza ce se intampla in functie de propriile nevoi.  In afara de asta, nu exista doua momente similare, deoarece in noi apar tot timpul dorinte noi si in acord cu ele si ganduri. Asta inseamna ca perceptia realitatii se schimba in mod constant: O persoana nu este niciodata aceeasi. Putem intelege astfel ca nu putem sa ne judecam pe noi insine in propriile noastre stari, cu atat mai mult pe altii.

  Asta pentru ca fiecare persoana este controlata de dorintele care se trezesc in ea la un anumit moment. Singura decizie este de a invata sa tindem catre comuniune si unitate, deasupra tuturor acestor dorinte.


  Este imposibil sa judecam calitatile si perceptiile particulare ale fiecarei persoane la un moment dat deoarece acestea sunt predeterminate de sus. Exista oameni care vin sa studieze pentru ca vor sa primeasca cunoastere si memoreaza automat ce este scris. Sunt si aceia care cauta noi perceptii, posibilitati de a descoperi Lumina superioara, ingerii si spirite.


  Exista oameni care prin natura lor se afla mai aproape de aceasta metoda si instinctiv doresc unitatea, in timp ce altii, dupa ce au studiat toate articolele despre grup, nu inteleg cu toate acestea ca se refera la ei si ca trebuie sa realizeze ei insisi aceste lucruri. In mod alternativ, sunt de acord sa le realizeze, insa in exterior, cum ar fi ritualurile religioase, in loc sa isi cerceteze propriile inimi.


  Toti oamenii sunt diferiti si din acest motiv nu putem judeca o persoana. Comportamentul sau izvoraste din radacina sufletului sau si exista multe cai ce conduc la Creator. De aceea este necesara doar nazuinta pentru ca fiecare persoana sa beneficieze de maxima influenta a mediului corect, care il va ajuta sa se deplaseze pe calea sa in ritmul sau, si ce trebuie se va intampla.

  Noi trebuie sa fim mai rabdatori si toleranti cu ceilalti cu privire la lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru dezvoltarea spirituala.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mier Oct 17, 2012 9:18 am

  Când ne uităm la această lume, nu înţelegem legătura dintre noi şi lumea spirituală. Cu alte cuvinte, nu înţelegem legătura dintre situaţia în care ne aflam în prezent şi starea reală în care suntem în legătură şi adeziune cu forţa superioară. Totul depinde de definiţiile corecte, ceea ce înseamnă interpretarea noastră corectă a ceea ce simţim în inimile noastre şi a ceea ce înţelegem în minţile noastre, şi de înţelegerea realitatii in care suntem.  Dacă ne imaginăm realitatea noastră în mod corect şi în mod constant încercam s-o dezvoltam şi s-o stabilizam cât de mult putem, s-o construim şi s-o corectam cu atenţie cat de mult am înţeles, munca noastră va fi mai persistentă şi vom avansa treptat într-o singură direcţie.

  Aceasta munca include multe elemente, care în cele din urmă alcătuiesc o singura stare. Pe moment par sa nu aiba legătură între ele, foarte departe unul de altul. Cum putem vedea legătura dintre percepţia realităţii şi dragostea faţă de ceilalţi? Cum putem lega corecţia acestei lumi de ascensiunea noastra pe scara spirituală?


  Aceste lucruri par foarte diferite. O persoană presupune ca daca sunt conectati într-un fel, atunci este o conexiune indirectă. Deci, toată munca noastră este de a stabiliza imaginea corecta in interiorul nostru.


  În primul rând trebuie să descoperim că percepţia actuală a realităţii este greşita şi sa vedem că este defectuoasă, contrară şi opusa adevaratei realitati şi să încercam in mod constant s-o corectam şi s-o îmbunătăţim. Acesta este modul în care o persoană poate vedea că cele două descrieri pot coexista în ea: imaginea adevarată a realităţii şi sentimentul acestei lumi.
  Desigur, este vorba de o dualitate şi de o dubla viziune, dar, treptat, o persoana se obisnuieste cu ea. Aceasta o evocă să se schimbe şi să se îmbunătăţească, astfel încât cele două imagini se vor conecta şi intersecta ca în vizorul unei arme, şi vor forma o imagine.


  Acesta este modul în care trebuie să lucram. Nu este simplu, deoarece nu ne putem imagina lumea spirituală, care este în totalitate formata din forţe. Nici noi nu suntem corpuri fizice, ci o forţă sau un atribut, sau o dorinţă şi o minte, calităţi şi esenţe.


  Dar trebuie ca cel putin s-o imaginam înauntrul unui câmp de forţă, valuri şi direcţii ale unei forţe care sunt destinate sa fie de la un capăt la altul. Această descriere este, însă, de asemenea incorecta, deoarece lumea spirituala este facuta numai din calitati, si nu din forţele fizice pe care ni le imaginam. Dar aceasta va fi, cel puţin o percepţie avansata.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Ian 15, 2013 4:44 am

  Organele noastre de simţ nu ne permit decat percepţia unui mic procent din cosmos, părticica denumită „lumea noastră”. Aparatura sofisticată modernă, descoperită de om, nu face decat să accentueze limitarea organelor de simţ. De fapt, ne lipsesc organe în plus prin care să percepem sferele spirituale, dar nu le simţim lipsa, precum nu ne lipseşte un al şaselea deget. În jur se află o lume plină de comori de mii de ori mai uriaşe, cu nuanţe infinite, pe care noi nu le putem sesiza cu simţurile noastre materiale limitate. Chiar şi amănuntele cele mai neînsemnate pe care le percepem din mediul înconjurător, le interpretăm într-un mod deformat, iar această interpretare o proiectăm asupra cosmosului infinit.


  Tabloul fals al cosmosului, oferit de simţurile noastre se aseamănă cu razele Rentgen, care ne prezintă numai scheletul osos. Aşa cum silueta oaselor oferită de razele RX nu reflectă adevărata complexitate a corpului în totalitatea ei, tot aşa nici noi nu putem să concepem complexitatea universului doar prin informaţia receptată prin cele 5 simţuri. Imaginaţia nu ne poate oferi ajutor în descrierea unei realităţi pe care nu o atingem, căci imaginaţia este bazată pe impresiile aparţinand trecutului.


  Cu toate acestea hai să ne imaginăm tentativ, lumea spirituală aflată dincolo de imaginaţie, şi să încercăm să o înţelegem prin mijloacele care ne stau la dispoziţie. Imaginaţi-vă că vă aflaţi în mijlocul unui deşert, pe marginea unui drum care duce spre orizont. De-a lungul drumului, la anumite intervale, se află nişte semne, începand cu punctul 0, unde vă aflaţi, şi pană la punctul final. Toată distanţa este împărţită în 4 părţi.
  Progresarea pe acest drum, care reprezintă calea spirituală, are loc prin sublimarea şi transformarea dorinţelor şi pasiunilor, iar nu prin mişcarea picioarelor. Timpul, spaţiul şi mişcarea sunt de natură diferită în lumea spirituală. Lumea spirituala este o lume a sentimentelor , simţămintelor, fără corpuri biologice. Obiectele sunt sentimentele, mişcarea este o schimbare a sentimentelor, iar locul este o anumită însuşire.


  Locul este definit în lumea spirituală printr-o anumită însuşire, caracteristica lui. Deci deplasarea, mişcarea , este de fapt schimbarea în caracteristicile unui obiect. Acest lucru se aseamănă cu mişcarea psihologică, la care ne referim ca o schimbare a sentimentelor, iar nu fiziologică. Calea pe care încercăm să o descriem , este o metamorfoză a însuşirilor noastre interioare, care sunt de fapt dorinţele noastre, iar în dorinţe - însuşiri de o calitate cu totul diferită, proces care are loc în mod treptat. Distanţa - distanţa dintre obiectele spirituale - se măsoară prin diferenţa dintre dorinţe, inechitatea dintre ele. Cu cat caracterul lor se aseamănă mai mult, cu atat ele sunt mai apropiate.

  Proximitatea sau depărtarea dintre obiecte (spirituale)se defineste prin calităţile lor. Identitatea absolută între două obiecte duce la contopirea, reunirea celor două obiecte. Cand într-una dintre ele apare o însuşire nouă, aceasta vine separată de la obiectul în care a apărut, şi astfel este emanată o nouă „faţă spirituală” , un nou avatar sau parţuf. În punctul final se află Creatorul însuşi. Locul Lui este definit prin însuşirile Lui, care sunt absolut
  altruiste.
  Ne naştem în lumea noastră avand în posesie numai însuşiri egoiste. În această poziţie noi suntem cu totul îndepărtaţi de Creator. Scopul existenţei noastre este acela de a ajunge la însuşirile Creatorului în decursul acestei vieţi, în lumea aceasta, adică de a ne reuni cu El din punct de vedere spiritual, adică a ne transforma însuşirile pană la identificarea absolută cu însuşirile Creatorului.

  Continut sponsorizat

  Re: Perceptia realitatii !

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Ian 16, 2019 6:00 pm