La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Despre Biblie !

  Distribuiţi
  avatar
  Lisih

  Mesaje : 68
  Puncte : 70
  Reputatie : 2
  Data de inscriere : 02/09/2012
  Varsta : 22
  Localizare : Shielia

  Re: Despre Biblie !

  Mesaj Scris de Lisih la data de Joi Sept 13, 2012 5:10 pm

  grecii au preluat de la egipteni si alti civilizatia lor!
  Ioan grecii l-au luat din cananitica,care era limba veche a evreilor.Aceasta limba era baza tribului Yehuda.in aceasta limba Ioan inseamna cel daruit de dumnezeu/Mai tarziu evreii au preluat ca limba aramaica.Dupa daramarea templului evreii s-au imprstiat.cei din nord au vorbit idis un dialrct preluat de la cel de al 13-lea trib(Kazarii)care au migrat pana in finlanda prin nord,impingand in fata pe mogiori.mogiorii s-au rentors inpanonica dupa sute de ani dupa ce Vespasiznus i-a distrus pe huni,nimicind un intreg popor hun int-o zi.dar Kazarii au eamas predominant pe teritoriu germaniei undedin combinareq limbii lor originare cu cea a germanilor au rezultat idis.
  In sud evreii de Salonic(care au fost singurii evrei puri)au impus alt dialect --landino-/Cand hasidismul a aparut el a avut ca centru principal orasul lui Foltea sau Falticeni azi.cu 200 ani urma aici erau doua mari sinagogi si peste 30 scolii evreiesti de diferite grade.centrul secundar a fost Dorohoi si o mare reprezentare a avut iasul.Hasidii de Falticeni au impus resucitarea vechii limbi cananitice sub numele de IVRIT,care este actuala limba oficiala a Israelului..Chiar si melodia imnului Israel este romanesca.Este vechea melodie,,Cucuruz cu frunza-n sus/Tucu-i gura cu ti-o pus''
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Despre Biblie !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Vin Dec 14, 2012 12:41 pm

  thats_life a scris:Radacina povestii biblice este revelatia Fortei Superioare in om, si nu religia care prezinta asta ca pe o naraţiune. Nimeni si niciodata nu poate garanta ca detine dreptul asupra Creatorului. Din contra: fiecare persoana il poate descoperi pe Creator, pentru sine, in sine.

  Primul pas pentru a face acest lucru este momentul in care simtim ca exista ceva in noi care trebuie corectat.Acesta este motivul pentru care trebuie sa ne schimbam atitudinea, atunci cand ne referim la Biblie(Tora) Scopul nu este de a memora toate cuvintele, ci de a le simţi in interior, in sinele nostru.
  ................  Daca o persoana nu se foloseste de Lumina de reformare cuprinsa in Biblie, acea persoana nu are Biblia-Tora-Lumina. Tot ce are este o simpla carte cu cuvinte tiparite in ea.


  Orice subiect pe care il abordam se pare ca degenereaza .Este si aceasta o curgere de energie ce se afla intr`un schimb de replici ganduri,idei si cuvinte si pare sa isi urmeze un curs firesc dar e bine sa revenim de fiecare data .
  Cand eu citesc Biblia, nu o percep ca o nuvela istorica. Toata Biblia vorbeste doar despre lumea interioara a persoanei, despre Lumea Spirituala care se afla in mine. Lumea mea spirituala este formata din dorintele mele altruiste; ele imi dau perceptia unei lumi noi.


  Chiar acum percep, de asemnea, toata realitatea in interiorul meu. Ceea ce simt in minte si cu simturile mele se numeste `aceasta lume`.
  Totusi, intrucat intentiile mele sunt egoiste, `aceasta lume` ce o percep este limitata, defecta si temporara. Daca mi-as schimba intentia de la a primi la a darui, atunci voi percepe lumea spirituala, care este nemarginita, perfecta, armonioasa si eterna.


  Cand citesti Biblia nu uita :


  1. Sa incerci in mod constant sa simti ca tot ce contine lumea asta si tot ceea ce este descris in ea se afla in interiorul tau. Totul se intampla numai in interiorul tau.
  2. Adu-ti aminte ca tot ceea ce este scris acolo este despre tine si despre calitatile tale


  3. Incearca sa gasesti in interiorul tau calitatile ce sunt denumite de cuvintele din text.
  Care dintre calitatile tale le poti lega de cuvintele potop, Creator, creatura, Noe, ticalos, cinstit,fiii lui Noe,animale,arca,apele potopului,cerul,pamantul, s.am.d.


  4. Cine sunt eu? Asta este ceva ce nu cunosc deloc. Trebuie sa astept sa ma descopar singur, sa descopar alta lume si tot ceea ce o umple. Totul va fi nou. Trebuie sa fiu gata pentru orice descoperire pentru ca, chiar acum, exist in minciuna si in intuneric. Exista un spatiu gol in mine, in interiorul caruia eu construiesc o noua lume din cautarile si descoperirile mele, ca un copil ce adauga gradat bucati din lumea noastra, din impresiile sale.
  Gradat voi incepe sa ma vad pe mine si lumea, in alta forma....si asta este scris.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Despre Biblie !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Lun Iun 24, 2013 1:27 am

  Exodul 20:3 – 20:5: Să nu ai alţi dumnezei în afară de mine. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici orice fel de asemănare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau care sunt jos pe pământ, sau în apele de sub pământ. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la a treia şi a patra generaţie a celor care Mă urăsc, şi care arată milă până la a mia generaţie a celor care Mă iubesc şi care păstrează poruncile Mele. 

  Poruncile sunt considerate ca baza întregului cod uman al întregii existenţe umane. Ele sunt recunoscute de către toate religiile, toate societăţile, şi servesc ca bază pentru o viaţă socială. Totuşi, în Cabala, ele au o semnificaţie total diferită. Cu alte cuvinte: “Eu sunt singurul! Eu sunt incorporal! Eu nu pot fi reprezentat, imaginat sau înţeles! Nu vă dau niciun indiciu a ceea ce Sunt! Eu nu pot fi pus în buzunarul vostru, plasat în colţ sau agăţat pe perete. Este imposibil să faci o amuletă de la Mine şi Eu nu pot lua forma unui fel de semn. Nimic din toate astea nu este posibil!

  Oamenii sunt foarte diferiţi. Un copil primeşte o jucărie şi nu o mai aruncă o lună sau două. Aceasta îl calmează. O persoană merge într-un templu, se roagă, se confesează şi asta îl calmează. Totul va fi bine! Pentru toată lumea este un medicament, un remediu pentru a ajusta preocupările lor, o prevenire a diverselor activităţi sociale, familiale şi alte probleme. Noi nu avem nimic concret aici. Este imposibil să Îl imaginezi, ceea ce înseamnă că nu există o persoană de apelat, aceasta e o mare problemă.

  De fapt, aceasta se traduce în faptul că nu există Dumnezeu pentru o persoană obişnuită care trăieşte în această lume ? Noi suntem incapabili să-L vizualizăm sau să-L simţim. Este o proprietate abstractă de dăruire, ceva inform care umple totul şi, în acelaşi timp, nimic. Ce senzor ne va permite să-L dezvăluim ? Trebuie să începem să-L simţim într-o manieră sau alta. Totuşi, nu este nimic în jurul nostru. Pur şi simplu nu ne putem imagina pe Domnul, puterea superioară, aşa cum este descris în Tora şi nu putem stabili un contact cu această forţă. Pentru a rămâne în contact cu El, trebuie să prindem ceva, să facem apel la cineva şi să-L înfăţişeze într-un fel.


  De ce aceste “fire” sunt tăiate de la noi ? Este ca şi cum am pluti în aer. De ce este aşa?

  Deoarece noi trebuie să-L găsim la un nivel complet diferit. Ar trebui să ne ridicăm până la gradul Său. Atunci, noi vom simţi ceva ce nu am simţit înainte şi vom defini lucrurile pe care înainte eram incapabili să le înţelegem. Aceasta va deveni posibil deoarece vom primi un nou set de senzori.

  Înainte de a realiza asta, nu există un astfel de lucru ca “Dumnezeu” pentru noi. Nu este nimic! Desigur, există natura care ne răsuceşte, ne trage înainte şi se joacă cu noi, ne obligă să continuăm să trăim, pentru a da naştere la cineva, controlează comportamentul nostru în mediul nostru şi în societate şi apoi ne îngroapă. Asta-i tot. Am exagerat totul arătând că oamenii nu au nicio relaţie cu Creatorul sau cu Biblia.

  De aceea este spus că Biblia este intactă, deoarece nimeni nu a atins-o vreodată, măcar o dată. Biblia este o învăţătură (precept); este un mecanism spiritual total deconectat de la om. Faptul că am ales-o ca fiind sursa frumoaselor noastre reguli şi legi morale este foarte liniştitor. Fără ea, nu am fi fost decât nişte barbari.

  Cu toate acesta, ţin să subliniez că aceste reguli şi aceste legi nu au nimic în comun cu Biblia autentică. Trebuie să înţelegem că puterea Bibliei, veridicitatea şi esenţa acesteia nu se referă la reguli şi legi.

  Puţin important ceea ce facem în această lume, ceea ce contează este de a ştii dacă reuşim să ne ridicăm la nivelul următor, acolo unde Creatorul ne este revelat. Pentru asta, nu avem nevoie ca El să fie observabil sau să ne apară ca o imagine sau ca un fenomen. Conştiinţa noastră se ridică la un nivel la care nu avem nevoie de imagini, deoarece putem să ieşim din noi înşine. Aceasta explică de ce porunca: “Să nu ai alţi dumnezei în afară de Mine” vine în primul rând, de ce este considerată ca o poruncă majoră şi de ce precede pe toate celelalte.

  Fiecare poruncă ulterioară (ordinea nu este aleatorie; ele sunt organizate într-un anumit fel) defineşte îndeplinirea acestei porunci principale speciale. Dacă nu putem observa această poruncă, toate celelalte porunci nu valorează nimic. Ele nu ne duc la scop. Constant, trebuie să păstrăm în minte această poruncă primară. Pentru asta, trebuie să îndeplinim celelalte porunci.
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Despre Biblie !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Dec 02, 2014 11:55 am

  Tora, Levitic, 19:1-4: Domnul a vorbit lui Moise astfel: ”Vorbește întregii comunități a copiilor lui Israel și spune-le: Fiți sfinți! Deoarece Eu sunt sfânt, Eu Domnul, Dumnezeul vostru. Onorați, fiecare, pe mama voastră și tatăl vostru, și țineți Sabaturile Mele: Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. Nu vă rugați idolilor și nu faceți dumnezei din metal: Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.

  Există un plan care operează în lume și îl duce spre scop. Scopul creației este unitatea totală a întregii umanități care devine un singur sistem de forțe (dorințe) blocate și echilibrate care sunt corectate în iubire și dăruire. Această forță generală care conectează în totalitate pe fiecare dintre noi și care ne transformă în participanți egali în unicul sistem se numește Creator. 

  ”Fiți sfinți! Deaorece eu sunt sfânt, eu Domnul, Dumnezeul vostru” 

  înseamnă că noi trebuie să realizăm o conexiune absolută între noi, o cooperare reciprocă absolută și iubire absolută.

  Creatorul se pare că ne cheamă pentru a păstra sfințenia noastră, să o menținem și să o facem să devină obiectivul nostru principal. Starea pe care trebuie să o atingem se numește Sabat (finalul corectării) ceea ce înseamnă că noi trebuie să o vedem ca scopul nostru final.

  Sabat simbolizează, de asemenea, repaus absolut, când, de fapt, nu există nimic altceva de corectat, pentru că o persoană a corectat includerea sa în fiecare persoană, și fiecare a corectat încorporarea sa în El, până în punctul în care a atins o conexiune integrală absolută. Aceasta este ceea ce se numește repaus.

  Continut sponsorizat

  Re: Despre Biblie !

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Ian 16, 2019 6:01 pm