La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Distribuiţi
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de thats_life la data de Joi Iul 26, 2012 8:33 pm


  În contradicţie cu percepţia răspândită în public,
  care zice că moartea este încă o formă de pedeapsă, prin care Puterea
  Supremă loveşte în creaturi, înţelepţii spun că, de fapt,
  ea are menirea să ne ajute în înaintarea spre sfârşitul
  corecţiei, pe drumul cel mai scurt posibil, poate într-un alt personaj.

  Moartea a fost, din totdeauna, una dintre secretele cele mai miraculoase şi înfiorătoare cu care omenirea a fost nevoită să se confrunte. Mii de cercetători au încercat să cerceteze viaţa de după moarte. Aceasta a fost şi încă este, subiectul pe care mulţi au crezut că, odată, vor reuşi să-l descifreze.


  Dacă sufletul continuă să existe şi după moarte? Ce se întâmplă după zilele de doliu? Unde merge mortul după ce moare, sau după zilele de doliu? Dacă el încă bântuie pe această lume, ori a trecut deja într-o altă dimensiune? La multe dintre aceste întrebări nu s-au găsit răspunsuri, poate din cauză că cei care au căutat nu au căutat în locurile potrivite. În posesia ştiinţei, la ora actuală, sunt mii de mărturii în ce priveşte viaţa de după moarte, numai că niciuna din ele nu poate să confirme existenţa ei.


  Înţelepţii niciodată nu au avut nevoie de răspunsuri la acest fel de întrebări. Intelepciunea i-a învăţat că moartea este, de fapt, încă o etapă în dezvoltarea spirituală a omului.  Ca o comparaţie, luaţi pentru o clipă omida fluturelui. Ea se naşte într-o realitate în care este convinsă că are multe picioare. Ea trăieşte ca un vierme, mănâncă frunze şi are relaţii sociale cu lumea vieţuitoarelor care o înconjoară, până când, într-o bună zi, pe neaşteptate, ea se transformă în cocon. Dacă aceasta este moartea? Din punctul de vedere al celor care o înconjoară, într-adevăr, este moartea. Omida activă şi colorată care a mâncat frunze fără de sfârşit, deja nu mai există. Ea nu se mai vede, nu este activă, s-a transformat într-o formă inexplicabilă.  Numai cine cunoaşte etapele dezvoltării fluturelui, de la început şi până la sfârşit, poate să înţeleaă că acel cocon este doar o etapă în procesul de dezvoltare adevarată a fluturelui şi, da, într-o bună zi, fluturele sparge învelişul coconului şi iese la o viaţă nouă, într-o altă formă, colorată şi uşoară. Cine ar fi crezut că, în urmă cu câteva săptămâni, acest fluture frumos a fost o omidă flămândă ?!


  Şi noi, ca oameni, avem etape în dezvoltarea noastră spirituală. Noi trăim ca omizile, mâncăm, bem, tindem să ajungem la frunza cea mai înaltă şi la frunzele cele mai dulci din copac, până când, într-o bună zi, ne transformăm în cocon. Câteodată aceasta se întâmplă în mod normal, iar altă dată puţin mai tragic: în accidente de circulaţie, în atentate, în crime.


  Moartea ne introduce într-o stare asemănătoare cu cea în care se află coconul.
  Noi suntem înmormântaţi fizic în groapă, acoperiţi cu pamint. După o săptămână pun peste noi piatra de mormânt şi, cică, pentru cei care ne înconjoară, li se pare că am dispărut, că nu mai existăm. Înţelepţii care au cucerit lumile superioare ne descoperă că, tocmai ca şi fluturele care se dezvoltă din cocon, aşa şi omul se ajută, fără să fie conştient, de moarte, pentru a se dezvolta spiritual.


  Moartea este instrumentul care are menirea să ne ajute să părăsim corpul fizic în care zace sufletul şi să trecem într-o altădimensiune. Dacă am reuşit să ajungem la sfârşitul corecţiei încă în această viaţă, nu mai este nici un motiv pentru ca să ne reîntoarcem în această lume. Dacă nu am completat corecţia, nu avem altă cale de a o face decât reîntorcându-ne pe această lume, într-un alt personaj, cu o altă înfăţişare, într-un alt mediu, care să ne ajute să ajungem, cât mai repede posibil, la sfârşitul corecţie, după ce ne-am despărţit de vechiul corp – iar acum suntem inveliţi într-un nou corp.  Niciodată înţelepţii nu au acordat multă atenţie corpului fizic al omului.
  Înţelepţilor le este clar că spiritul aflat în corp este esenţa. Din păcate, sunt cei care dau mai multă importanţă corpului fizic şi mai puţină spiritului care se află în el. Omului îi este greu să descopere că preocuparea cu materialul este lipsită de valoare. Omul care a câştigat un milion de dolari vrea două milioane, iar omul care a câştigat două milioane va face tot efortul să obţină patru milioane. Fuga după material nu are sfârşit.


  Omul trebuie sa învaţe că materialul este numai mijlocul care ar trebui să ajute sufletul să se corecteze şi să se reîntoarcă la sursa din care a sosit.  Toată această lume, în toată complexitatea ei minunată, a creat-o Creatorul în favoarea omului. Şi corpul complex în care este sufletul l-a creat Creatorul în favoarea sufletului. Sufletul, care a venit din sursa care emană dăruire, este introdus în corp, a cărui întreagă dorinţă este de a primi. Lupta nesfârşită dintre dăruire şi primire continuă pe întreg parcursul vieţii. Sufletul ar trebui să-şi aservească dorinţa corpului pentru scopurile sale.


  Avem câteva nivele ale dorinţei de primire, unde cea mai înaltă este dorinţa de a primi spiritualitatea. Sufletul care reuşeşte să-şi subjuge corpul în care este localizată dorinţa de a primi spiritualitate face un imens pas înainte, iar de acolo, cunoaşterea Puterii Supreme devine mai scurtă. În această fază în care se află sufletul, îi este clar că acest corp care-l găzduieşte nu este decât un mijloc, o îmbrăcăminte, exact ca şi hainele pe care le purtăm în fiecare zi, îmbrăcăminte care are scop definit.


  Nimănui nu i-ar trece prin minte să-şi schimbe cel mai bun prieten al său pe o haină, deoarece este clar ca soarele că îmbrăcămintea nu este esenţialul, ci omul care se află în ele. Înţelepţii înţeleg, prin vederea spirituală pe care au atins-o, că acest corp este îmbrăcămintea sufletului şi niciodată nu s-au referit la om în funcţie de îmbrăcămintea sa exterioară, corpul, ci vor încerca să găsească sufletul din el.


  Aceasta este cauza exactă în urma căreia veţi fi bucuroşi să primiţi pe prietenul vostru cel bun şi dacă el este îmbrăcat zdrenţuros. Vă este clar că prezenţa sa alături de voi este importantă şi nu îmbrăcămintea lui.  Astfel s-a desvoltat şi relaţia faţă de moarte. La sfârşitul unei lungi zile de muncă ne dezbrăcăm de hainele transpirate şi murdare şi, câteodată, chiar rupte. Azi ne dezbrăcăm de o haină, iar mâine îmbrăcăm o haină nouă. Şi aici este tot o dezvoltare de viaţă şi moarte. O haină a murit, iar alta a renăscut. În moarte, corpul fizic a murit, însă sufletul continuă drumul său spre Puterea Supremă, spre staţia următoare. El se ajută de corpul în care va intra ca să înainteze spre Puterea Supremă, cu noile date care i-au fost stabilite, când ritmul dezvoltării depinde de starea spirituală în care s-a aflat în clipa morţii şi a fost influenţat de ea.  Tuturor ne este clar că moartea este un proces complex şi pentru suflet, care trebuie să se reîncarneze într-un alt corp, să treacă prin procesul naşterii, copilăriei, maturităţii, armatei, căsătoriei, datoriei la bancă pentru împrumutul ipotecar şi iarăşimoartea. Înţelepţii au încercat să descifreze calea care ar putea să economisească suferinţa inclusă în reaîntoarcerea la viaţa în corpul fizic.


  După metoda lor ei reuşesc să omoare în fiecare zi “dorinţa lor de a primi”.


  Moartea spirituală a “dorinţei de a primi” îi scuteşte de multe reîncarnări de prisos. Asfel, ei propun fiecărui om să experimenteze, încă în viaţa lor, moartea spirituală, în scopul ca, atunci când va sosi momentul morţii fizice, omul să ajungă la ea după ce deja a completat corecţia sa personală şi, astfel, nu mai trebuie să se reîntoarcă în această lume.  Fiecare din noi a trecut, în ultimii mii de ani, sute de reîncarnări, în chipuri diferite, în corpuri diferite şi în medii diferite. Dacă ne-am reîntors la viaţă în corpul fizic în care noi existăm astăzi, se pare că încă nu am reuşit să ajungem la cunoaşterea Puterii Supreme şi la sfârşitul corecţiei. Este important să înţelegem că la sfârşitul corecţiei se poate ajunge numai în viaţă şi nu în moarte.


  În moarte nu avem puterea de rezistenţă, care este corpul şi care ne ajută să înaintăm cu mai mare intensitate spre spiritualitate. Aici şi acum este momentul să începem să studiem, să dezvoltăm partea spirituală din noi, deoarece ne este clar că, până la sfârşit, va trebui să facem aceasta, în această viaţă sau în vieţile următoare care vor veni după ea. Dacă vom încerca acum, vom reuşi să ne scutim de multe suferinţe produse de încă o întoarcere la viaţa pe această lume, când nu ştim unde ne vom naşte, în ce personaj şi ce destin vom avea.
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de Eliana la data de Lun Noi 26, 2012 10:59 pm

  Care este opinia ta despre ,,Nasterea din nou,,?  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Noi 27, 2012 12:22 am

  Eliana a scris:Care este opinia ta despre ,,Nasterea din nou,,?


  Sa raspundem simplu si Biblic :


  Vorbindu-i lui Nicodim, Iisus a spus "...Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu." Nicodim L-a întrebat atunci pe Iisus: "Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?" Iisus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun că dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. Nu te mira că ţi-am zis: 'Trebuie să vă naşteţi din nou'...." (Ioan 3:3-7).


  Ca un raspuns la acestea ,pentru a nu vorbi cu de la mine cuvinte voi folosi alte cuvinte spuse de Pavel :


  "Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită."
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de Eliana la data de Mar Noi 27, 2012 2:58 am

  thats_life a scris:
  Sa raspundem simplu si Biblic :

  Vorbindu-i lui Nicodim, Iisus a spus "...Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu." Nicodim L-a întrebat atunci pe Iisus: "Cum se poate naşte un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale şi să se nască?" Iisus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îţi spun că dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. Nu te mira că ţi-am zis: 'Trebuie să vă naşteţi din nou'...." (Ioan 3:3-7).

  Ca un raspuns la acestea ,pentru a nu vorbi cu de la mine cuvinte voi folosi alte cuvinte spuse de Pavel :


  "Vă îndemn, dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită."
  Fii binecuvantat, impartasesc intru totul versetele de mai sus!  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Noi 27, 2012 6:31 am

  Fii binecuvantata si tu Eliana !


  Trebuie sa recunosc ca aparitia ta in acest mic spatiu,ma umple de bucurie .
  Si asta nu pentru faptul ca esti un utilizator nou .Ci pentru faptul ca te simt altfel .Intr`un fel anume.
  Si in acest moment eu te consider o binecuvantare !
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de Eliana la data de Mar Noi 27, 2012 6:54 am

  thats_life a scris:Fii binecuvantata si tu Eliana !

  Trebuie sa recunosc ca aparitia ta in acest mic spatiu,ma umple de bucurie .
  Si asta nu pentru faptul ca esti un utilizator nou .Ci pentru faptul ca te simt altfel .Intr`un fel anume.
  Si in acest moment eu te consider o binecuvantare !

  De acum, Dumnezeu cu noi, in rest toate cele bune la tine sa fie!  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]

  Continut sponsorizat

  Re: Moartea – etapă în dezvoltarea spirituală

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Ian 16, 2019 6:01 pm