La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Liberul arbitru !

  Distribuiţi
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Joi Iul 26, 2012 12:16 pm

  Ni se pare că avem controlul asupra vieţii noastre.
  Dar, chiar dacă trăim în această iluzie, că totul este previzibil, într-un scurt timp aterizează asupra noastră o lovitură din cel mai neaşteptat loc, zguduie bazele existenţei noastre şi ne introduce în spirala care ne face să reflectăm din nou la întrebarea dacă, într-adevăr, noi suntem stăpâni pe destinul nostru.
  Omul se scoală dimineaţa din pat, este conştient de sacinile pe care le are pe umăr, are o ordine de zi meticuloasă până în cele mai mici detalii, ca o maşină. Şi, cu toate acestea, viaţa nu este niciodată aşa cum încercăm să o vizionăm. În calendar putem să scriem orice vrem, însă, în realitate, nimeni nu poate să ne promită că pe drum nu vom întâlni prieteni la o discuţie, că nu vom primi un telefon urgent de la o rudenie care are nevoie de ajutor, sau că nu vom fi amestecaţi într-un accident.


  Acestea sunt scenarii pe care nu suntem în stare să le introducem în ordinea noastră de zi, deoarece noi nu avem capacitatea de a prevedea viitorul. Dar noi, într-adevăr, avem nevoie de această posibilitate? Şi ce se întâmplă dacă nu vom şti ce ne aduce viitorul în fiecare clipă dată? Unde s-ar afla atunci libera noastră alegere?


  Viaţa noastră este previzibilă, însă noi nu avem instrumentele ca să vedem viaţa de la sfârşit spre început şi, de aceea, pur şi simplu ne mişcăm pe o traiectorie marcată de la început, ca vagonul unei locomotive care se mişcă pe şinele de fier. Şinele există, iar cine le poate vedea de sus ştie unde duc, însă săracul vagon nu are nici o posibilitate să devieze de pe drum. El va călători în urcuşuri, în coborâşuri, pe dealuri, pe platouri, în ploaie sau în soare.


  Condiţiile din jurul său se vor schimba fără întrerupere, însă drumul va rămâne acelaşi . De fapt, aceasta se întâmplă şi cu noi în viaţă. Noi ne mişcăm pe şinele vieţii noastre. Din când în când, panorama se schimbă, condiţiile meteorologice se schimbă, oamenii din jurul nostru se schimbă, numai drumul rămâne acelaşi .


  Aparent, avem impresia că suntem în totalitate liberi să facem tot ce ne trece prin minte. Drept vorbind , aceasta este adevărat, numai că este o libertate virtuală. Luaţi, de exemplu, copilul născut într-o închisoare mare, pe o insulă singuratică. Pe parcursul multor ani din viaţă sa, el era convins ca închisoarea este întreaga lume, iar ceea ce el face în interiorul închisorii este libera sa alegere, numai că această alegere liberă nu schimbă faptul de bază, că el se află în interiorul închisorii, chiar dacă el nu este conştient de aceasta.


  Şi noi avem închisoarea noastră, nu este ea oare această lume? Aparent, avem impresia că suntem stăpânii destinului nostru, iar tot ceea ce noi alegem să facem, facem; numai că, până la urmă, realitatea ne demonstrează că noi suntem sub un regim meticulos de legi ale universului, unde fiecare abatere de la ele produce suferinţe.

  .............................
  avatar
  Lisih

  Mesaje : 68
  Puncte : 70
  Reputatie : 2
  Data de inscriere : 02/09/2012
  Varsta : 22
  Localizare : Shielia

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de Lisih la data de Dum Sept 09, 2012 9:49 pm

  Liberul arbitru impune acceptarea consecintelor!!!!!!
  avatar
  kato.

  Mesaje : 30
  Puncte : 34
  Reputatie : 0
  Data de inscriere : 01/08/2012
  Localizare : Cluj-Napoca

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de kato. la data de Mier Sept 12, 2012 5:07 pm

  Aşa este ! Fiecare suportă consecinţele gândurilor, intenţiilor şi faptelor sale ! Fiecare atrage şi este atras, conform naturii poprii.  Mind is The Builder
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mier Oct 17, 2012 9:40 am

  kato. a scris:Aşa este ! Fiecare suportă consecinţele gândurilor, intenţiilor şi faptelor sale ! Fiecare atrage şi este atras, conform naturii poprii.


  Noi nu avem nicio libertate de alegere in aceasta lume.
  Este o lume a rezultatelor, iar acest lucru face diferenta intre aceasta lume si lumea spirituala. Atunci cand un om se inalta in lumea spirituala, prin obtinerea unui nivel spiritual, el castiga libertatea de a alege in ganduri, decizii si actiuni.
  Acest lucru se intampla fiindca lumea spirituala contine toate fortele, pe cand lumea noastra contine rezultatele.
  Aici, noi deja am primit imaginile gata facute si nu mai putem schimba nimic in ele. Daca vrem sa actionam de sine statatori, trebuie sa ne ridicam la nivelul spiritual, la nivelul alegerii libere, la nivelul fortelor. Cand dezvaluim aceste forte in interiorul nostru si le simtim (considerand ca totul se dezvaluie numai in interiorul omului), atunci castigam abilitatea de a actiona dupa propria alegere libera si decidem pentru noi insine ce forte activam – unele sau altele.


  Astfel, castigand abilitatea de a face alegerea corecta in toate actiunile lui, omul inlocuieste treptat pe Creator in controlul fortelor naturii. In aacest fel ajunge treptat la punctul in care toata realitatea trece sub puterea lui.
  El reveleaza constant noi forte, ca in cazul in care se intampla in forma libera. La urma urmelor, exista doar doua autoritati: cea de daruire si cea de primire.


  Amandoua vin de la Creator, dar unde este omul aici?  Omul sta intre aceste doua forte care actioneaza asupra lui intr-un balans perfect. El se gaseste pe sine in zona neutra care nu depinde nici de forta de daruire nici de cea de primire. Forta de daruire este numita „sfintenie” iar forta de primire „impura”, fiindca este egoista. Partea neutra nu apartine niciuneia .


  In aceasta stare in care un om nu stie exact „de care parte” este adevarul, de partea fortei egoiste sau de partea sfinteniei (daruirea), el se gaseste pe sine exact in mijlocul lor si castiga libertatea de a alege.


  Dar se ridica intrebarea: cum este posibil sa alegi, daca tu esti exact in mijlocul scalei si ai sanse absolut egale de ambele parti, 50/50, si acesta este un calcul corect, exact? La urma urmelor, omul nu simte ca este mituit in vreun fel sau ca se minte pe sine. Deci cum poate decide ce cale sa apuce, in virtutea a ce sa avanseze in viata? Sa incerce sa primeasca din ce in ce mai mult pentru sine, sau totusi sa obtina oarece forma spirituala, daruirea?


  La urma urmelor, omul nu stie ce sa aleaga si este lasat cu aceasta intrebare. Dar daca el vrea intr-adevar sa faca alegerea corecta, atunci el trebuie sa se plaseze pe sine in mediul corect si atunci mediul il va ajuta sa vada unde este adevarul.....
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Vin Oct 19, 2012 9:00 am

  Pe calea spirituala, intalnim intrebarea: Ce facem cu proprietatile innascute?


  Cineva poate sa aiba un caracter bun, sa fie inteligent, nu este incapatanat si este de acord cu lucrurile de valoare, se integreaza repede in grup, atrage Lumina, merge mai departe. Si altcineva uraste pe toata lumea, nu vrea sa faca nimic, amana lucrurile, pe scurt se poarta ca un baiat rau.


  Dar este cu adevarat vina sa ca a fost creat asa?

  Ce ar trebui sa faca in acest caz?


  Sunt tot felul de oameni; simpli si iuti de minte, ghinionisti si norocosi, rapizi si inceti, aroganti, ambitiosi samd. Multe caracteristici, fiecare avand propria sa combinatie. Creatorul m-a inzestrat cu un anumit pachet de calitati, si nu am nici o putere asupra lui. Nu de mine a depins: nu am ales eu lista.


  Unde este liberul arbitru in acest caz?
  Unde este egalitatea pe calea spirituala?
  In ce masura putem alege ce impartim?
  Unde este sansa pe care se presupune ca o avem cu toti?


  Nu numai ca suntem diferiti, dar si soarta este mai buna pentru cineva si mai grea pentru altcineva. Cateodata avem de indurat probleme pe care nu le-am dori nici dusmanilor.
  Totusi, liberul arbitru se presupune ca ar trebui sa fie egal ca sanse, nu? Unde este atunci sansa egala la linia de plecare pe mai departe? Nu toti o avem la fel.

  Fiintele create trebuie sa se dezvolte intr-un anumit fel. Adevarul este ca toti venim din starea finala, perfecta de existenta. Se spune: „Sfarsitul actiunii sta in gandul initial”. Este ca si atunci cand Creatorul ar spune: „Doresc sa ii vad pe toti in aceasta stare”. El creeaza la inceput aceasta conditie finala, in care existam in toata gloria si perfectiunea noastra.


  Cum putem ajunge constient la asta? Cum o putem obtine?


  Pentru aceasta, de la starea finala perfecta se intinde un drum inapoi la noi, in aceasta lume. Ne lasa sa vedem multe „defecte” si „greseli”, ne lasa sa avem destine individuale si diferite calitati – totul este inradacinat si „extins” din starea finala, starea completa.


  Ne putem intreba: De ce a fost situatia aranjata in acest fel? De ce nu sunt Printul William care se casatoreste si este privit de catre toata lumea? Si de fapt, de ce acest stadiu perfect , ridicat de stari imperfecte, distorsionate cu atat de multe defecte?


  ...........................
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Joi Dec 06, 2012 8:53 am

  A fii liber inseamna sa simti ca esti dependent 100% de Creator, dar “din propria vointa”, in sensul ca aceasta este decizia ta de a fi asa.

  Omul se simte liber atunci cand el decide, pe cont propriu, ca vrea sa ramana sub influenta si autoritatea Creatorului, in loc sa fie sclavul propriului egoism.
  Nu ne putem imagina ce inseamnă libertatea, pentru ca ne gandim la ea ca la o lipsa a oricarei influente. In acest fel, este imposibil sa intelegem, deoarece nu poate exista o legatura intre ceva si un gol, liber de orice fel de influenta.
  Libertatea este un echilibru de forţe realizat printr-o alegere constientă si efort.
  Putem sa devenim liberi doar daca ne ridicam deasupra dorintei noastre egoiste. Aceasta nu inseamna ca noi cadem involuntar si complet sub dominatia Creatorului si dam la o parte dorinta. De fapt, este o alegere care ne face sa fim condusi de dorinta de a inlocui ego-ul.


  Abia atunci vom putea trai in balanta dintre calitatile de a Primi si a Darui. Aceasta este starea numita libertate
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Mar Oct 22, 2013 6:42 pm

  Există o legătură între liber arbitru şi şansă?

   Pe de o parte, şansa pare a fi prestabilită din momentul în care persoana se naşte. Toată lumea se naşte în condiţii diferite şi cu atribute diferite, adică cu propriul său destin. Dacă eu mă nasc cu anumite atribute, atunci destinul meu şi drumul meu până la finalul corecţiei, a fost deja stabilit. Asta depinde de locul naşterii şi alţi factori care nu depind de mine.

  Să încercăm să punem deoparte diferitele condiţii care sunt dincolo de controlul nostru şi care variază pentru fiecare individ, precum celulele unui corp în care fiecare are scopul său şi propriul său destin. Dacă privim la ceea ce rămâne, întrebarea este dacă putem modifica în vreun fel acest lucru, dacă, cu această libertate de alegere ce include opţiunea de a mă corecta, pot deveni complet egal pentru toată lumea.   Unul se naşte inteligent şi altul stupid, unul se naşte într-o familie bogată şi altul într-o familie educată, altul poate să fie fiul unui cizmar obligat să urmeze meseria tatălui său, etc. Toată lumea este total diferită, dar, dacă o persoană este trezită de sus, adică punctul din inimă este trezit, ea poate egaliza cu toţi ceilalţi. Cei care nu au primit punctul din inimă sunt foarte diferiţi: ca o pisică şi un leu, ca un şoarece şi o pisică. La nivelurile naturii mineral, vegetal şi animal, fiecare este diferit, dar nivelul vorbitor egalizează toate fiinţele umane şi prin urmare, atinge, de asemenea, egalitatea. 

  Totul se face prin liberul arbitru care este dat omului şi astfel, neutralizează destinul său care a fost predeterminat de natură. Din perspectiva acestui punct de liber arbitru, toată lumea are aceeaşi muncă specifică, care este relativ egală. Nimeni nu are un avantaj asupra altora, în acest sens. Poate părea că anumite persoane trebuie să facă puţine eforturi pentru a intra în lumea spirituală şi altele pentru care nu este suficient. Dar totul depinde de condiţii care ne sunt necunoscute. 

  Nu putem să luăm în considerare reîncarnările noastre precedente sau istoria unei persoane, ceea ce i s-a întâmplat şi ceea ce i se va întâmpla. Totul este, deja, în stare corectată din lumea Infinitului dar noi nu o ştim, pur şi simplu. Prin urmare, este dificil pentru noi să măsurăm munca fiecăruia. 

  Astfel, se spune, pur şi simplu:” Fă tot ceea ce este în puterea ta!”

  Continut sponsorizat

  Re: Liberul arbitru !

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mier Ian 16, 2019 6:01 pm