La capatul drumului catre tine...ma vei gasi pe mine !

Bine ati venit !

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte

» Jurnal thats_life ( eddy)
Lun Dec 15, 2014 1:35 am Scris de thats_life

» Suntem in aceeasi barca !
Vin Dec 12, 2014 7:03 pm Scris de thats_life

» Despre Biblie !
Mar Dec 02, 2014 11:55 am Scris de thats_life

» Omul in afara trupului
Lun Aug 11, 2014 11:47 am Scris de thats_life

» Egoismul !
Lun Iun 30, 2014 9:13 am Scris de thats_life

» BINELE SI RAUL SUNT EVALUATE DE ACTIUNILE INDIVIDULUI FATA DE SOCIETATE
Sam Apr 12, 2014 11:20 am Scris de thats_life

» Despre iubire !
Mar Feb 25, 2014 10:36 pm Scris de thats_life

» O singura inima,o singura minte.
Mar Feb 04, 2014 8:08 pm Scris de thats_life

» Echilibru : Lumea materiala- Lumea spirituala
Lun Ian 20, 2014 7:43 pm Scris de thats_life

Parteneri

forum gratuitConectare

Mi-am uitat parola


  Esenta si scopul Religiei !

  Distribuiţi
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Lun Iul 16, 2012 7:54 pm

  Care este esenta religiei?
  Daca scopul ei este obtinut in lumea aceasta sau din contra, in lumea viitoare?
  Daca scopul ei este in binefacerea Creatorului sau in binefacerea creatiilor?

  `Oare este cineva care sa nu stie ce este religia, mai ales plata si rasplata dorita si asteptata, mai ales in lumea viitoare. Si ce este de mirare, ca exista aceasta a treia intrebare, caci toti stiu ca religia este pentru binefacerea creatiilor pentru a-i indruma in bine si fericire. Si ce mai este de adaugat la aceasta?Intr-adevar nu este nimic de adaugat, dat fiind ca stim aceste trei probleme pe care le reprezinta religia, si care sunt in mod obisnuit prezentate intr-o versiune copilareasca, chiar cu caracter de automatism, incat nu au nici o contributie la clarificarea acestor intrebari, pentru oameni, de-a lungul vietii lor.
  Aceasta indica doar necunoasterea acestor lucruri sublime si este necesar sa clarificam aceste principii de baza pe care sta intregul edificiu al religiei si pe care se sprijina.
  Si pe urma spuneti si voi, cum se poate, ca un adolescent de 12 sau 13 ani, sa fie deja pregatit prin inteligenta, a percepe corect si a intelege raspunsul la aceste trei intrebari, sub intelesul lor sublim? Si mai ales intr-un fel satisfacator, incat sa nu trebuiasca sa le adauge cunostinte si intelesuri noi, de-a lungul intregii lui vieti?
  Intr-adevar aici este o problema! Caci duce la presupuneri premature ce determina nestatornicie si concluzii neadevarate, care au infestat atmosfera lumii in aceasta generatie! Si ne-a adus in situatia, in care generatia urmatoare aproape ca este scapata din mana.

  Binele Absolut

  Este necesar sa intelegem Creatorul, care este Binele Absolut. Adica, Creatorul, nu provoaca, in nici un fel, nimanui, vreo durere - aceasta fiind intelesul primei deductii. Inteligenta creatiei ne arata evident, cauza acestui rau, care este definit ca Dorinta de a primi.Dorinta de a primi rezida tocmai din aceasta cautare a satisfactiei pe care o am prin umplerea acestei dorinte. Iata cauza din care eu provoc rau aproapelui – pentru ca eu vreau sa umplu aceasta dorinta de a primi. Daca creatul nu ar gasi nici o multumire pentru sine, prin asta, nu ar fi nici o creatura in lume care sa provoace rau aproapelui. Si daca, cateodata gasim vreun creat, care dauneaza aproapelui, fara nici o "dorinta de a primi" placere in sine, creatul nu face aceasta, decat dintr-un instinct vechi, care a ajuns la el de la inceput si care nu are nevoie de nici o motivatie noua, dupa cum se stie.

  Intelegem Creatorul Divin ca fiind Complet si Perfect si ca neavand nevoie de cineva sa-L ajute in Intregimea Sa, El fiind Inceputul tuturor lucrurilor; prin aceasta este clar, ca nu are nici un fel de Dorinta de a primi. Si deoarece nu are aceasta trasatura - dorinta de a primi, nu are nici fundamentul pentru a dauna cuiva. Si aceasta este clar ca lumina zilei.

  Si nu numai, ci este acceptat si stabilit in inimile noastre, insasi simplitatea primei deductii, ca El are Dorinta de Daruire, a darui bine aproapelui, adica creatiilor Sale. Aceasta o dovedeste intreaga marea creatie pe care a creat-o.Dar exista aici, in lumea noastra, creaturi care simt sau o senzatie buna sau o senzatie rea. Si aceste senzatii, neaparat, sunt cauzate de catre Creator. Si fiindu-ne pe deplin clar, ca nu exista in legea Creatorului vointa de a dauna - dupa cum am clarificat - daca este asa, inseamna ca toate creaturile primesc din partea Divina doar binefaceri.

  Doar pentru asta a creat creaturile, din vointa de Binefacere.
  Am invatat, ca Divinul are numai Dorinta de a Darui doar bine. Si sub nici o forma, din Legea Sa, nu va izvori macar si un gram de daunare sau durere, care sa fie cauzata de El. Si de aceea am denumit Creatorul - Binele Absolut.Si dupa ce stim acest lucru, deci, astfel trebuie sa privim realitatea - ca echitabila, condusa si supravegheata de Divinitate, pentru ca El daruieste doar binele.

  Supravegherea Divina este Supraveghere cu scop

  Aceasta este subinteles din toate sistemele naturii - in care fiecare creatie pana la cea mai mica, cuprinde toate cele patru nivele: neanimat, vegetativ, animat si vorbitor, in totalitate si in parte - in toate gasim supraveghere cu scop. Adica, o crestere inceata si treptata in felul dezvoltarii anterior si continuu. Asemenator fructului copacului, care este supravegheat in scopul bun, ca pana la urma sa fie un fruct frumos si gustos.Si intreaba botanistul cate situatii trec peste acel fruct, pana iese la lumina si ajunge la realizarea scopului ei, care este stadiul final al coacerii lui. Toate aceste situatii premergatoare scopului, nu numai ca nu divulga dulceata si frumusetea finalitatii, ba, mai mult - pentru a ma contraria - imi prezinta cu totul alte aspecte decat imaginea scopului final.
  Adica cu cat fructul va fi mai dulce pana la urma, el este mai amar si mai dezgustator in situatiile precedente ale oranduirii dezvoltarii sale. Si la fel se intampla si in nivelul animat si vorbitor. Caci animalul a carui inteligenta este mica la sfarsitul dezvoltarii sale, nu este atat de defect pe parcursul dezvoltarii. Contrar omului, a carui inteligenta este multa la sfarsitul cresterii sale, si defect in timpul dezvoltarii.

  Caci Vitelul de o zi se numeste taur, adica are puterea sa stea in picioare si sa mearga, si inteligenta de a se feri de piedici care se gasesc in calea lui.
  Si nu acesta este cazul omului de o zi, care sta culcat, de parca ar fi fara simturi. Si daca i s-ar cere cuiva, care nu cunoaste experientele acestei lumi, sa priveasca la acesti doi nou-nascuti, desigur ca ar spune despre omul nou-nascut, ca nici finalitatea lui nu va fi deloc reusita. Si despre animalul nou-nascut ar spune, ca aici s-a nascut un mare erou. Adica, ar ajunge la aceasta judecata dupa masura intelepciunii vitelului, fata de prostia si lipsa de simturi a omului nou-nascut.

  De aici este evident, ca Providenta, Supravegherea Divina, asupra realitatii pe care a creat-o nu este decat in forma de Supraveghere cu scop, fara a lua in consideratie deloc ordinea etapelor de dezvoltare. Caci cu atat mai mult apartine naturii aceasta trasatura de a ne induce in eroare si de a distrage privirea noastra de la intelesul esentei elementelor lui, fiind tot timpul in situatie contrara finalitatii lucrarii lor.Si despre aceste lucruri spunem Nu exista intelept in afara de cel experimentat.
  Caci doar cel experimentat, care are posibilitatea de a percepe creatia, in toate situatiile dezvoltarii, pana la ajungerea la plenitudine, poate sa linisteasca spiritele, sa nu se teama deloc, de toate acele imagini deformate, de care creatul se agata in situatii de dezvoltare, doar ca sa creada in sfarsitul coacerii lui frumoase si sanatoase.
  Si iata ni s-au clarificat caile Supravegherii Divine asupra lumii noastre, care este doar o diferentiere cu scop, in care calitatea binelui nu se cunoaste deloc, inainte de aducerea creatului la punctul final, la sfarsitul formei si maturizarii sale.

  Si din contra, calea Supravegerii este totdeauna invelita intr-un acoperamant de rebuturi, din punctul de vedere al celor care o privesc. Uita-te si vezi, ca Divinul Daruieste creatiilor Sale totdeauna numai bine, doar ca binele acesta este Supravegheat de catre Divinitate, prin modalitatea supravegherii cu scop.
  Doua cai: Calea Suferintei si Calea ToreiSi iata ni s-a clarificat modul prin care Divinitatea este Binele Absolut.
  Si El ne Supravegheaza cu calitatea Binelui Deplin, fara niciun amestec de rau. Intr-adevar, asta este diferentierea Supravegherii cu scop; intelesul caruia este ca Supravegherea Divina ne sileste a primi o anumita ordine de situatii, in functie de motiv si cauza, adica anterior si continuu, pana devenim demni de a primi binele dorit. Si atunci vom ajunge la scopul nostru, ca un fruct frumos in finalul coacerii sale. Si astfel intelegem, ca acest scop este asigurat noua, tuturor, cu siguranta.
  Daca nu intelegem astfel, dam dovada de erezie relativ la Supravegherea Divina.
  Aceasta este ceea ce au spus Inteleptii Zaal: Duhul Sfant in inferiori este de mare necesitate. Deoarece Supravegherea Divina este cu scopul de a ne aduce pana la urma la Adeziunea la Divinitate, care sa locuiasca in noi, caci este socotita ca o mare necesitate.

  Daca nu vom ajunge la aceasta, atunci ar fi, Doamne fereste, inperfectiune in Supravegherea Sa.
  Acest lucru seamana cu un rege mare, caruia i s-a nascut un copil la batranete si ii este foarte drag. Si de aceea din ziua nasterii se gandeste doar la binele lui, aduna toate cartile scumpe si inteleptii din tara, si planuieste pentru el o scoala pentru a invata, si trimite dupa constructori renumiti. Construieste pentru el Sali de placere si aduna toti instrumentistii si cantaretii, si cheama bucatarii si cofetarii cei mai priceputi pentru a inventa toate delicatesele lumii.Si iata, a crescut copilul si a inaintat in ani. Si el este prost si nu are nicio dorinta de studiu, si este orb, nu vede si nu simte frumusetea cladirilor, si este surd nu aude glasul poetilor si al instrumentelor, si este bolnav si nu ii este permis sa manance decat paine goala, si asta, dupa multa zbatere.

  Aceste fapte i se pot intampla unui rege in carne si oase, dar nu si Divinitatii, a carei conduita nu este , desigur, inducerea in eroare. De aceea ne-a pregatit doua cai de dezvoltare.Prima este calea suferintei, care este ordinea de dezvoltare a creatiei, din sine insasi, care necesita prin natura sa se dezvolte pe baza starilor anterioare, continuu, in situatii diferite una de alta, prin care se dezvolta treptat, pana se ajunge la cunostinta deplina in alegerea binelui si respingerea raului, si la a fi pregatit scopului dorintei Divinitatii.

  Si este adevarat ca, aceasta cale ia timp si este plina de suferinte si dureri. Si de aceea Ne-a pregatit o cale opusa acestei cai, o cale placuta si buna, care este calea Torei si a poruncilor, care poate sa ne pregateasca pentru scopul nostru in timp scurt si fara suferinte.

  Astfel reiese ca scopul nostru final este pregatirea noastra interioara in Adeziunea la Divinitate. Si acest scop este pozitiv, fara a gasi nici un punct in care sa divagam de la El. Caci Supravegherea Divina asupra noastra este puternica si se manifesta prin cele doua feluri de Supraveghere, care sunt calea suferintei si calea Torei, cum s-a clarificat. Dar din punct de vedere a realitatii practice, noi gasim ca, Supravegherea Divina ajunge la noi prin cele doua cai de Supraveghere, deodata.Esenta religiei este de a dezvolta in noi senzatia recunoasterii rauluiSi sa stii, ca acest lucru este recunoasterea raului din noi. Ocupatia cu poruncile care poate sa purifice pe cel care se ocupa cu ele, este o purificare treptata si lenta, pe masura treptelor purificarii, care este masura recunoasterii raului din noi.Caci omul este deja pregatit din firea lui sa respinga si sa deosebeasca fiecare lucru rau.
  Si aceasta este in masura egala in fiecare creatie, in parte. Dar fiecare diferentiere, de la o creatie la alta, este doar in recunoasterea raului, pe care creatul mai dezvoltat il recunoaste in sine intr-o masura mai mare de rautate. Si deci, desparte si respinge raul din sine, in masura mai mare. Iar nedezvoltatul simte in sine o masura mai mica de rautate. Si prin aceasta va respinge doar intr-o masura mica de rautate. Si ca rezultat pastreaza in sine toata impuritatea, caci nu o recunoaste ca impuritate deloc.
  Si pentru a nu-l obosi pe cititor, vom interpreta raul si binele in general, in care rautatea, in general nu este decat iubire de sine, denumita Egoism, fiind opusa in forma ei, calitatii Creatorului, care nu are nimic din dorinta de a primi pentru Sine, ci doar de a darui.omul salbatic, nedezvoltat complet, nu recunoaste egoismul ca o calitate rea. Si de aceea, se foloseste de el, deschis fara nicio rusine si fara limita, jefuieste si ucide in fata tuturor, in orice loc unde ii ajunge mana.

  Iar omul putin mai dezvoltat, deja simte o oarecare masura a egoismului sau, ca diferentiere a raului si cel putin ii este rusine a se folosi de el in public, a jefui si a ucide in vazul tuturor, ci, pe ascuns, inca isi mai indeplineste poftele.
  Omul si mai dezvoltat decat el, este deja sensibil la egoism ca la un lucru total dezgustator, incat nu poate sa-l sufere in sine si il respinge si il scoate din sine cu totul, in masura in care il recunoaste, incat nu doreste si nu poate sa aiba placere de munca altora.

  Si atunci incep sa se trezeasca in el scantei de iubire a aproapelui, denumit Altruism, care este calitatea binelui general.
  Si aceasta se aprinde in el, in functie de dezvoltarea sa treptata. Adica, la inceput se dezvolta in el simtul iubirii si al daruirii pentru apropiati si famila lui, dupa cum este scris: Si nu ignora sange din sangele tau. Si cand se dezvolta mai mult, se extinde in el calitatea daruirii, asupra tuturor celor din jurul sau, care sunt din orasul si din poporul sau. Si astfel se adauga, pana la dezvoltarea in el a calitatii iubirii aproapelui, asupra omenirii intregi.

  Dezvoltarea constienta si dezvoltarea inconstientaSi sa stii, ca doua puteri ne servesc si ne stimuleaza a ne inalta si a urca pe treptele scarii respective, pana vom ajunge la varf, in Lumea Superioara, care este punctul esential de Echivalenta a Figurii cu Creatorul Divin. Si diferenta dintre aceste doua puteri consta in faptul ca, una ne stimuleaza din spate si aceasta este Calea suferintelor sau Drumul Pamantului.Si din aceasta cale a ajuns la noi Sistemul de legi Morale, denumita Etica, bazata pe cunostinte experimentale, adica din critica intelepciunii practice, a carui principiu consta in acea doctrina care nu este decat rezumatul prejudiciilor, care s-au nascut in lumea noastra din seminte de egoism.

  Si iata cum aceste experiente au ajuns la noi accidental, adica nu constient si nu prin alegerea noastra. Dar scopul sigur, al Eticii este sa clarifice forma raului, treptat, in simturile noastre. Si in masura in care cunoastem prejudeciile lui, in aceea masura ne indepartam de el. Si atunci ajungem la o etapa superioara a scarii.A doua putere ne stimuleaza constient, adica prin puterea insasi a alegerii noastre. Si aceasta putere ne trage inainte. Si am definit-o cu numele Calea Torei si a poruncilor. Caci ocupandu-ne cu poruncile si in lucrarea pentru a aduce

  Multumire Sufleteasca Creatorului, se dezvolta in noi cu o rapiditate minunata, acel simt de recunoastere a raului.


  Si noi castigam doua lucruri:

  Nu avem necesitatea asteptarii experientei vietii, care sa ne stimuleze din spate. Ca toata proportia stimulatiei din ele este evaluata doar in masura durerilor si distrugerilor noastre. Ci din contra, din gratie si rafinament, pe care le simtim in munca pura pentru Creatorul Binecuvantat, pentru a-I provoca Multumire Sufleteasca, se dezvolta in noi o relatie relativa a recunoasterii nemerniciei acestor scantei de iubire de sine, ca fiind obstructiva in calea noastra, spre a primi gustul rafinat a daruirii Creatorului Divin.

  In felul in care semtimentul treptat de recunoastere a raului se dezvolta treptat din timpuri de multa placere si liniste, adica prin primirea binelui in timpurile lucrarii pentru Creatorul Divin, din senzatia noastra de gratie si rafinament, atunci ajunge la noi, din Echivalenta Figurii la Creator.

  Ca beneficiem de timp. Caci El actioneaza la cunostinta noastra si sta in mainile noastre a inmulti in lucrare si a ne grabi in timp dupa dorinta noastra.Religia nu este in binefacerea creatiilor ci in binefacerea muncitoruluiMulti gresesc si compara Tora cu Doctrina Moralitatii. Dar este astfel, pentru ca nu au gustat niciodata gustul religiei noastre.
  Si le spun citatul: Gustati si vedeti ca Domnul este Bun. Si adevarat ca amandoua: Etica si Religia se refera la un singur lucru - a inalta omul din josnicia iubirii de sine, ingusta, si a-l aduce la Maretia Varfului de Iubire a Aproapelui.
  Dar cu toate aceastea, sunt indepartate una de alta, ca departarea Gandirii Creatiei Divine de gandirea creatilor.

  Caci Religia este continuitatea Gandirii Creatorului Divin. Si Doctrina Moralitatii vine din gandirea de carne si oase si din experientele vietii lor. Si de aceea, se cunoaste si este accentuata diferenta dintre cele doua, atat in toate punctele diferentelor practice cat si prin scopul lor definit. Caci recunoasterea raului si binelui care se dezvolta in noi prin Doctrina Eticii in timpul folosintei, are o relatie relativa succesului societatii, dupa cum este stiut.


  Ceea ce nu este cazul Religiei, in care faptul recunostintei binelui si raului se dezvolta in noi prin folosinta ei, are relatie relativa doar Domnului Divin, adica din Schimbarea Figurii Creatorului Divin, pana la Echivalenta Figurii cu Divinul, denumita Alipire, AdeziuneSi intr-adevar sunt indepartate una de alta in esenta distantei scopului. Caci scopul Doctrinei Eticii este fericirea societatii din punctul de vedere al criticii inteligentei practice, luata din experientele vietii, in care, pana la urma, scopul nu asigura celui care se ocupa de ea, vreun folos deasupra cadrului natural.

  Si de aceea, acest scop nu a iesit inca din totalitatea criticii dupa cum se stie, caci cine poate sa dovedeasca particularului masura binelui in aceasta forma finala, care sa necesite imputinirea formei lui intr-o masura oarecare, pentru fericirea societatii.
  Ceea ce nu este cazul cu scopul religiei, care asigura fericirea omului insusi, a celui care se ocupa de ea. Caci am dovedit deja a cunoaste, ca aducerea omului la iubirea aproapelui se gasescte direct in diferentierea Alipirii, care este Echivalenta Figurii la El, Divinul, cu care trece omul din lumea lui ingusta, plina de dureri si pietre de boala, spre Lumea Eterna larga de Daruire la Domnul Divin si Daruirea pentru creati.

  Vei mai gasi diferenta considerabila si destul de accentuata in diferenta suportului. Caci munca, conform metodei Doctrinei Eticii are suport pe baza de a fi placut creatilor. Si acest lucru este asemanator cu exemplul inchirierii, care este rentabila, pana la urma. Si omul obisnuindu-se in aceasta lucrare, iata nu se poate inalta pe treptele Moralitatii, caci este deja obisnuit intr-o astfel de lucrare, care este foarte benefica mediului inconjurator, care plateste pentru faptele sale bune.

  Ceea ce nu este cazul in munca Torei si poruncilor, unde Produce Multumire Sufleteasca Creatorului fara a primi premiu; iata cum urca si se inalta pe treptele moralitatii chiar pe masura lucrarii, caci este lipsit complet de rasplata in calea sa. Si un ban cu un ban se alatura la un cont mare. Pana cumpara o a doua natura, care este influentarea aproapelui fara nici o trezire a primirii pentru sine, in afara de insasi necesitatea existentei.Si se gaseste ca intr-adevar, s-a eliberat de toate inchisorile creatiei.

  Caci in timp ce omul se delimiteaza de orice primire pentru sine si sufletul lui respinge toate luxurile din micile placeri corporale si onoare, iata, ca cineva care se plimba liber in lumea Sfantului Divin El. Si este sigur ca nu i se va intampla aici nici un prejudiciu si accident, niciodata, ci toate prejudiciile se simt si vin omului, doar din cauza primirii pentru el insusi, care este amprentata in el.
  Si iata s-a clarificat mult, cum scopul Religiei sta toata, doar in necesitatea omului de a lucra si a se ocupa de ea. Si nu contine in ea folosinta creatilor si interesul lor, cu toate ca toate actiunile sale sunt pentru binefacerea creatilor si cuprind aceste actiuni. Dar nu este aceasta doar diferenta peste scopul sublim, care este Echivalenta la Creator. Si cu aceasta este de inteles cum si scopul Religiei se colecteaza in aceasta lume, inca in viata lui. Si cerceteaza atent articolul Daruirea Torei, in legatura cu scopul populatiei si scopul particularului.`
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 12:28 am

  Exista vreo religie aproape de Dumnezeu? Care este parerea ta? Esti adeptul carei religii? Sau esti mai degraba atras de o anume religie?  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 1:37 am

  Omul trebuie sa se apropie de Dumnezeu lasand in urma orice influenta provenind din invataturile religioase,traditionale...
  Omul trebuie sa il caute pe Dumnezeu in adancul sufletului sau .
  Omul trebuie sa stie nu sa creada orbeste .
  Omul este dator sa experimenteze si sa "pipaie" cu "mana" lui orice cuvant,orice idee,orice invatatura inainte ca sa o accepte ca pe un adevar .
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 2:57 am

  thats_life a scris:Omul trebuie sa se apropie de Dumnezeu lasand in urma orice influenta provenind din invataturile religioase,traditionale...
  Omul trebuie sa il caute pe Dumnezeu in adancul sufletului sau .
  Omul trebuie sa stie nu sa creada orbeste .
  Omul este dator sa experimenteze si sa "pipaie" cu "mana" lui orice cuvant,orice idee,orice invatatura inainte ca sa o accepte ca pe un adevar .

  Eu cred ca omul NU TREBUIE sa faca nimic din ce ai scris, imi pare ca suna a obligatie, trebuie sa, trebuie sa, trebuie sa...
  Omul NU TREBUIE, sa pipaie, sa vada, sa auda, sa simta... omul are nevoie SA CREADA!
  Dupa ce omul CREDE, DUMNEZEU VA LOCUI IN INIMA SA, si omul v-a primi prin Duh Sfant tot ce are nevoie.
  La Dumnezeu NU TREBUIE sa ajungi ca TREBUIE, la Dumnezeu ajungi ca ai nevoie de dragoste si Dumnezeu este Dragoste!

  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 3:10 am

  Un imparat a avea un fiu pe care nu prea il ajuta mintea. Era cam prostut.
  Asa ca s-a gandit sa i aduca la curte cel mai invatat profesor care sa il invete toate stiinta,
  de la cele mai simple pana la cele mai profunde lucruri ,caci de avea sa fie candva pe tron ca urmas al imparatului.
  Profesorul a venit la curte in prima zi ,incercand sa il invete pe print una alta .
  Printul nu prea pricepea nimic din ce ii spunea profesorul .Profesorul inarmat cu rabdare nu si-a pierdut cumpatul si a continuat asa ore intregi explicandui printului anumite lucruri .
  Intr`un final l-a intrebat : Acum ai inteles printule ?
  Ma tem ca nu prea am inteles nimic din ce spui profesore .
  Profesorul ajuns la capatul rabdarii ii spuse : ti-am explicat in fel si chip cum am stiu eu mai bine .Te rog sa ma crezi ca tot ce ti-am spus este adevarat .
  Printul ii spuse : te cred pe cuvant. de ce nu ai spus asa ,nu mai pierdeam timpul toata ziua .


  Ce inseamna in acest caz credinta pentru tine ?


  Cand spun ca omul trebuie inseamna ca il indemn catre responsabilitate ,catre cercetare ,nu sa creada ca un dobitoc orice i se spune . Dumnezeu l-a inzestrat cu capacitati pe care sa le foloseasca .Sa nu confunzi lucrurile .Voi incerca sa fiu mai atent la exprimare .Credinta despre care vorbesti incepe odata cu auzirea cuvantului .Cuvantul pe care il auzi ,il judeci il analizezi ,il traiesti il confirmi si acesta devine adevar....in asta Crezi . Smile


  Si totusi ,ca sa nu intram in alte lucruri "fiecare e liber sa creada conform niveluilui sau spiritual"
  Poate avea o credinta de copil sa creada ca un copil in lucrurile copilaresti sau poate creste si sa vada lucrurile ca un om matur .Pavel vorbeste apasat despre aceasta credinta copilareasca ,adevarurile incepatoare care trebuiesc lasate ...si sa treaca la lucrurile inalte ale lui Dumnezeu .
  Ma rog...asta este alta treaba .... Smile


  Ultima editare efectuata de catre thats_life in Sam Dec 01, 2012 3:14 am, editata de 1 ori
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 3:13 am

  Dumnezeu este dragoste ?
  Da ,Dumnezeu este dragoste si eu "ma rog ca dragostea voastra sa creasca in orice cunostinta "!
  Smile


  Luand seama ma bine la imaginea postata remarc ca ea sustine exact ceea ce am spus Smile


  "Si noi am cunoscut si am crezut ..."

  In alta parte sta scris " Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta" .....nu din lipsa de Credinta.


  "Cercetati scripturile caci in ele aveti viata vesnica"  "Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de

  gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte, cautînd
  sa faci tot ce este scris în ea; caci atunci vei
  izbîndi în toate lucrarile tale, si atunci vei
  lucra cu întelepciune."


  Deci....trebuie.ca omul sa faca ceva in privinta vietii lui .Dumnezeu este acolo prezent in viata lui ,chiar daca omul nu simte sau nu vede asta . Si cand omul nu este constient de prezenta lui Dumnezeu in viata lui ,El isi face simtita prezenta in atat de multe chipuri ,feluri,imprejurari ,situatii .....
  A crede este strang legat de a face ,de a cunoaste ,de a intelege ,de a te lupta cu tine ,de a te dezbraca de omul cel vechi ....si in final este strans legata de A IUBI !
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 7:56 am

  Eu am convingerea ca apropierea de DUMNEZEU nu se face prin nicio lupta cu nimeni, cu tine insati, apropierea si mai apoi contopirea cu DUMNEZEU se face cu indelunga rabdare, cu credinta care vine din plinatatea inimii.  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 7:59 am

  Eliana a scris:Eu am convingerea ca apropierea de DUMNEZEU nu se face prin nicio lupta cu nimeni, cu tine insati, apropierea si mai apoi contopirea cu DUMNEZEU se face cu indelunga rabdare, cu credinta care vine din plinatatea inimii.


  Eu zic ca se face .Imi vei contrazice propia viata ? Smile
  Pana sa ajungi la acest punct de liniste ,se dau atat de multe lupte in viata ta .
  Nasterea nu este usoara ci cu dureri.Si orice om va suferi durerile nasterii !


  Cum spune si Pavel " ma lupt,dar nu ca unul care da cu pumnul in vant "
  Si mai sunt multe alte versete care sa arate ,nasterea spirituala a unui om ,si toate etapele prin care trece .
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 8:12 am

  thats_life a scris:
  Eu zic ca se face .Imi vei contrazice propia viata ? Smile
  Pana sa ajungi la acest punct de liniste ,se dau atat de multe lupte in viata ta .
  Nasterea nu este usoara ci cu dureri.Si orice om va suferi durerile nasterii !


  Cum spune si Pavel " ma lupt,dar nu ca unul care da cu pumnul in vant "
  Si mai sunt multe alte versete care sa arate ,nasterea spirituala a unui om ,si toate etapele prin care trece .

  Asa este, pana la urma nasterea din nou nu se produce in acelasi timp, cu cei alesi deodata. Este dureroasa pentru fiecare in parte, pentru unii mai putin. Eu il cunosc pe Dumnezeu de mic copil, am crescut cu Dumnezeu, am crescut fizic, inima-mi este de copil, si nu unul oarecare, ci un copil al Lui Dumnezeu. El mi-a indrumat pasii si daca am mai avut de suferit, a fost ca nu i-am dat ascultare, am ratacit drumul si Dumnezeu de fiecare data m-a iertat, l-am rugat sa nu-mi mai dea voie sa ratacesc si stii ce mi-a spus: Eu niciodata nu te-am lasat din mana mea, tu ai fost cea care a plecat de langa mine, asa este...  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 8:31 am

  "Eu il cunosc pe Dumnezeu de mic copil"


  Credinta in Dumnezeu mi-a fost insuflata de bunica mea care era o femeie tare credincioasa ,ortodoxa.Iar eu am fost inca de din frageda pruncie cum se spune ,pe acest drum al Credintei. Am dorit sa ma fac preot,tineam posturile toate cel al Pastelui cel al Craciunului ,miercurea si vinerea ,m-am simtit ales de mic .
  Pe la 14 ani ,am inceput sa imi pun alte intrebari si pasii mi-au fost condusi catre o biserica baptista in care am stat un an ,descoperind multe alte lucruri legand prietenii ,dezvoltandu`mi orizontul spiritual .Dupa un an de zile am simtit ca locul meu nu este acolo ,pentru ca incepusem sa studiez Biblia si anumite lucruri incepusem sa le vad altfel .alte lucruri se revelau.
  Simteam ca este mai mult .....si tot asa ,ca nu mai intru acum in alte amanunte legate de pelerinajul meu pe la toate bisericile ,adunarile si noptile de veghe pe la care am fost ca dureaza prea mult ,e mult de povestit Smile
  Nu sunt un om lipsit de experienta. Astazi am ajuns la conluzia ca nu numele conteaza,nu conteaza biserica din care faci parte, nu conteaza ca esti ortodox, penticostal ,baptist , martor al lui Yehova ,mormon .musulman ,evreu ,iudeu .....etc.
  M-am simtit ales de Dumnezeu si pus deoparte .Si am crezut ca altii nu sunt alesi .
  Am simtit ca sunt deosebit ,si ca altii nu sunt .Am iesit in piete.am strigat ,am trambitat, am propavaduit ,am colindat lumea intreaga ....


  Ce cred azi ? Cred ca toti suntem copii ai lui Dumnezeu .Cred ca toti suntem pe scara cerului .
  Unul mai jos altul mai sus .Nu sunt mai multe scari care duc catre poarta Cerului .Ci una singura cu atat de multe trepte incat este loc pentru totii cei care sunt pe pamant.
  Unul este pe o treapta mai de jos,altul pe o treapta mai de sus .Categoric cel ce este jos ,nu poate vedea ce vede cel de sus .Dar asta nu inseamna ca cel de jos greseste si nici cel de sus .
  Doar ca cel de sus stie deja ce este mai jos ,el a trecut de treapta aceea . Cand suntem pe aceeasi treapta avem aceleasi punte de vedere . Cand nu ,atunci lucrurile pe care le vedem sunt diferite in functie de inaltimea la care amajuns.
  Dumnezeu nu va pierde pe nici un copil al Sau si toti suntem copii Lui.
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 8:42 am

  Primul om care mi-a vorbit de Dumnezeu a fost tatal meu, copil fiind imi citea mult din biblie, vorbesc si acum cu el la fel de mult, despre Dumnezeu. Si eu sunt de parere ca nu conteaza religia, desi sunt ortodoxa ca asa este marea majoritate a acestei tari, ne-am nascut in Romania si nu aveam cum sa fim budisti.
  Ce semn de intrebare am de ceva vreme... cum de nu am simtit nici macar o singura data, sa merg in vizita, sa vad cum e, cum simt cum cred oamenii de alta religie, baptisti, adventisti, musulumani, catolici, etc. De ceva vreme am o nemultumire in ceea ce priveste Biserica Ortodoxa, am o neliniste care uneori ma doare, cred eu ca ratacesc tot mai mult Calea, Il rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca nu e treaba mea sa vad cu ochii critici ce fac altii...  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 8:54 am

  Eliana a scris:De ceva vreme am o nemultumire in ceea ce priveste Biserica Ortodoxa, am o neliniste care uneori ma doare, cred eu ca ratacesc tot mai mult Calea, Il rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca nu e treaba mea sa vad cu ochii critici ce fac altii...


  Asa e nu trebuie sa vedem cu ochi critici ce fac altii .Eu vad altfel lucrurile legat de aceasta critica .
  Nu pot sa bat pasul pe loc cu unul care vrea sa ramana in clasa a 2 a toata viata lui .
  Eu am dat atentie la toate intrebarile care s-au nascut in mine. Am dat atentie viselor de noapte ,am dat atentie celor cu care am interactionat caci nimic nu este la voia intamplarii.
  Si iti voi da atentie si tie caci nici tu nu esti o intamplare . Smile


  Deci,nu vad nici un pericol in a te avanta in cercetare si conoastere .
  Bunica m-a invatat atat de multe lucruri ,insa asta nu m-a impiedicat sa ma intreb daca lucrurile stau intr`adevar asa .
  Ea imi spunea ca (asta ca un exemplu ) ca un om cand moare trebuie sa i se puna lmanarea ca sa aiba lumina pe lumea cealalta. Si o intrebare s-a nascut in mine : nu ar trebui sa ii fie lumina ,credinta lui ,faptele lui ,iubirea lui fata de Dumnezeu ? Pentru ce acest obicei ?
  Ma rog ,e un mic exemplu , mi-am adus aminte de el . In om se nasc intrebari si ele vin din adancul cautarilor sale .
  E bine sa le acorde atentie ,sa le caute raspunsul ,sa propaseasca ,sa staruiasca in rugaciune si sa afle care este calea ...care il duce aproape de Dumnezeu .
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 9:09 am

  Stii, eu cand eram copil incepand de pe la sase anisori, imi doream foarte mult sa mor, nu imi doream o moarte fizica, dar atunci nu intelegeam prea mult, m-a framantat mult aceasta chestiune si de ceva timp am aflat ca dorinta mea insemna dorinta Nasterii din Nou.

  Cat despre cale, Dumnezeu este Calea!

  Sfânta Evanghelie după Ioan
  Capitolul 14
  5. Toma i-a zis: Doamne, nu ştim unde Te duci; şi cum putem şti calea?
  6. Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 9:23 am

  Deci nimeni nu vine la Tatal decat prin Cuvant ! Smile
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 9:39 am

  thats_life a scris:Deci nimeni nu vine la Tatal decat prin Cuvant ! Smile
  Da!

  „Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Matei 24:35).
  „Cuvintele, pe care vi le-am spus Eu, sunt duh şi viaţă” (Ioan 6:63).
  „Lucrurile, pe care le spun, le spun aşa cum Mi le-a spus Tatăl... Cuvintele, pe care vi le spun Eu, nu le spun Eu, nu le spun de la Mine” (Ioan 12:49-50 şi 14:10).  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 9:47 am

  Este bine sa exemplifici cu versete Biblice pentru a se intelege ,macar intr`o anumita masura : Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine ! Versetele aduse de tine fac asta .
  Se pare ca cunosti Biblia destul de bine !
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 9:59 am

  Atat cat a ingaduit Dumnezeu sa cunosc si sa inteleg, stiu si faptul ca femeii nu ii este dat sa vorbeasca si sa dea invatatura;
  "femeia să înveţe în tăcere"? (1 Timotei 2:11-12) sunt intru totul de acord cu asta, pentru ca am simtit cum in momentul in care am incercat sa dau invatatura altora, asa, pur si simplu, m-am blocat, a fost clar ca Dumnezeu mi-a soptit ca gresesc, ca neascultarea duce la pierzare.
  Faptul ca El imi este cel mai bun Invatator imi este de ajuns, iar ca aici, acum, vorbim despre ceea ce El este, pentru mine inseamna o partasie crestina, un tovars de drum pe Calea Vietii Vesnice.  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 10:26 am

  Versetele care le dai ca si exemplu ar arata deslusit ca nu esti ortodoxa .
  Un ortodox ,mai rar il vezi sa vina cu astfel de exemple biblice !
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 10:32 am

  Botezata ortodoxa, ca asa e in Romanica, cum am mai scris... stii ce sunt eu?!? un om credincios, nu religios.  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Sam Dec 01, 2012 10:45 am

  Eliana a scris:Botezata ortodoxa, ca asa e in Romanica, cum am mai scris... stii ce sunt eu?!? un om credincios, nu religios.


  Ma gandeam ca ai mai primit si alte botezuri cu apa,cu duh sfant, cu foc !!?
  avatar
  Eliana

  Mesaje : 70
  Puncte : 78
  Reputatie : 4
  Data de inscriere : 26/11/2012
  Localizare : Dincolo de nori

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Eliana la data de Sam Dec 01, 2012 8:25 pm

  thats_life a scris:
  Eliana a scris:Botezata ortodoxa, ca asa e in Romanica, cum am mai scris... stii ce sunt eu?!? un om credincios, nu religios.


  Ma gandeam ca ai mai primit si alte botezuri cu apa,cu duh sfant, cu foc !!?

  Imi place sa cred ca am primit botezul cu Duh Sfant, eu asa cred, iar daca este asa, stie numai Dumnezeu.

  Credinţa este un dar de la Dumnezeu. Nu este un merit, un efort personal sau o strădanie religioasă a omului.

  Efeseni 2:8 Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
  [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine] Fericită că Dumnezeu locuieşte în inima mea! [Doar administratorii au dreptul sa vada aceasta imagine]
  avatar
  thats_life
  Admin
  Admin

  Mesaje : 493
  Puncte : 784
  Reputatie : 18
  Data de inscriere : 12/07/2012
  Localizare : Daca ma cauti..ma vei gasi in inima ta !

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de thats_life la data de Dum Dec 02, 2012 12:12 pm

  Eliana a scris:
  thats_life a scris:
  Eliana a scris:Botezata ortodoxa, ca asa e in Romanica, cum am mai scris... stii ce sunt eu?!? un om credincios, nu religios.


  Ma gandeam ca ai mai primit si alte botezuri cu apa,cu duh sfant, cu foc !!?

  Imi place sa cred ca am primit botezul cu Duh Sfant, eu asa cred, iar daca este asa, stie numai Dumnezeu.

  Credinţa este un dar de la Dumnezeu. Nu este un merit, un efort personal sau o strădanie religioasă a omului.

  Efeseni 2:8 Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.  Ce intelegi prin botezul cu duh sfant !?

  Continut sponsorizat

  Re: Esenta si scopul Religiei !

  Mesaj Scris de Continut sponsorizat


   Acum este: Mar Dec 11, 2018 1:26 am